Tolókapuk

 

Tolókapuknál alapvetően két fajtát különböztetünk meg. A hagyományos sínen csapágyazott görgőkön gurulót ( mint a felső képen ) és amiből mostanában egyre többet készítünk az úgynevezett úszókaput. Az úszókapunál nincs lefektetett sin a kapu a levegőbe ” úszik ” ki és záródásnál egy pihenőre ül fel.

Automatizálásuk tekintetében nincs különbség a két fajta tolókapu között.

Mindenképpen a kapunkhoz válasszunk megfelelő méretű tolókapu motort, hogy elkerüljük a felesleges pénzkidobást vagy az alul méretezésből adódó kellemetlenségeket. A tolókapunk gyártója meg fogja tudni mondani nekünk, hogy hány kilogramm az elkészült kapu így a kapott adat alapján már megfelelő tolókapu automatikát tudunk választani. Nagyon fontos, hogy ne felejtsük el a biztonsági berendezéseket ( fotocellák ). Az elektromos kapuk nyílásába mindenképpen szükséges fotocellát elhelyezni így a kapuautomatika nem tud rázárni az autónkra vagy rosszabb esetben a gyermekünkre aki épp a bicikliét tolja ki. Ha nagy forgalmú helyen lakunk akkor szükség lehet további fotocella pár elhelyezésére is a belső oldalon ( mint a felső képen is látszik ). Erre azért van szükség ha nem tudunk kihajtani egyből az utcára és beljebb állunk meg mint a kapu síkja a kapu ne csukódjon ránk vagyis az autónkra. Forgalmas helyeken szükség van figyelmeztető villogó lámpára is, hogy a közlekedő gyalogosok felfigyeljenek a kihajtásra.

Rengeteg kiegészítővel fel tudjuk szerelni az automatikánkat amik segítik a napi felhasználást: Kulcsos kapcsoló, Kód tasztatúra, Rádiós nyomógomb és akár  a mobil telefonunkkal is tudjuk nyitni a kapunkat.

Kérjen kivitelezési ajánlatot tolókapujának automatizálására: