Garázskapuk

A garázskapu az épületeink legnagyobb nyílászárója ezáltal nagyban befolyásolja a homlokzatok kinézetét. Mivel a legnagyobb nyílászáró nagyban befolyásolja a ház hőszigetelését vagy hőveszteségét. Válasszunk akár billenő garázskaput akár szekcionált garázskaput mindig törekedjünk arra, hogy olyan kaput válasszunk ami hőszigetelésben megfelelő és formában harmonizál a homlokzathoz.

A garázskapu kiválasztásánál olyan dolgokra is figyelnünk kell mint például, hogy utcafronti garázs nyílásba ne rakjunk billenő kaput, mivel az térben mozog, kibillen az épület síkjából és akár balesetet is okozhat ha valaki épp a kapu előtt tartózkodik amikor nyitjuk.

Az sem jó választás ha a lakásunkkal közvetlen kapcsolatban lévő garázsunkra billenő kaput építtetünk be, mivel annak a hőszigetelése nem megoldott. Az utólagos szigetelése csak fél megoldásokhoz vezet a billenő garázskapu szerkezeti felépítése miatt.

A következő oldalakon további segítséget kaphat az Önnek leginkább megfelelő garázskapu kiválasztásához. Billenő garázskapuk, Szekcionált garázskapuk